Fiskegryte med laks og grønnsaker
Denne oppskriften på fiskegryte er smakfull og lett å lage. Den vil falle i smak hos både store og små, og trenger bare brød som tilbehør.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
600 g laksefilet, uten skinn og bein
2 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
4 stk potet
2 stk gulrot
4 stk vårløk
½ stk brokkoli
2 ss margarin, flytende
10 dl vann
2 terninger fiskebuljong
2 dl matfløte
1 ts maisennajevner, lys
½ ts salt
¼ ts pepper
1 kvist persille, frisk
Tilbehør
brød
Framgangsmåte
- Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
- Vask, rens og finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Vask, rens og skjær potet, gulrot og vårløk i biter, ca. 1 cm store.
- Vask, rens og del brokkoli i små buketter.
- Surr løk og hvitløk i flytende margarin i en gryte til løken er myk.
- Tilsett potet, gulrot, vårløk og brokkoli.
- Tilsett vann og fiskebuljong.
- Kok til grønnsakene er så vidt møre.
- Tilsett matfløte og maisennajevner, og kok opp.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha laksebitene i gryten og la dem trekke til de er kokt, ca. 5 minutter.
- Finhakk persille og dryss over før servering.
Server gryten med brød ved siden av.
Allergener: Fisk, Melk, Gluten (meltype avh. av brød/flatbrød) *Fiskebuljong kan inneholde fisk, gluten (bygg), egg, soyabønner, melk, selleri