Fiskegryte med høstens grønnsaker
Foto: Bent Raanes Sørensen
Lag en enkel og smakfull fiskegryte med høstens beste grønnsaker og en god råvare fra havet. Torskefilet og annen hvitfisk passer godt i en slik gryte.
20 min
Enkel
Foto: Bent Raanes Sørensen
Ingredienser
Porsjoner
500 g torskefilet
1 stk vårløk
2 stk gulrot
2 skiver kålrot
4 stk potet
2 dl vann
1 ss hvetemel
2 dl melk
½ terning fiskebuljong
1 ts salt
½ ts pepper
3 ss crème fraîche, lett
Tilbehør
flatbrød
Framgangsmåte
- Fjern skinn og bein om nødvendig, og skjær torskefileten i terninger.
- Skjær vårløk, gulrot, kålrot og potet i terninger.
- Ha vann i en kasserolle sammen med grønnsakene og kok i ca. 10 minutter.
- Lag en jevning av hvetemel og melk, rør det inn i gryten og kok opp.
- Smak til med salt og pepper og eventuelt litt pulver av fiskebuljong.
- Ha fisken i gryten og la den trekke til den er kokt.
- Rør crème fraîche forsiktig inn i gryten.
Server gryten med flatbrød ved siden av.
Allergener: Fisk, gluten (hvete), melk. *Fiskebuljong kan inneholde gluten (bygg), kan ha spor av gluten, egg, fisk, soyabønner, melk, selleri.
Tips: Torskefilet kan gjerne byttes med seifilet eller hysefilet.