Fiskeburger’n

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Fiskeburger’n er en herlig oppskrift på burger av sei med coleslaw, laget av 6. klasse ved Garderåsen skole. Den gikk helt til finalen i Kokkesprell 2021!

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

6 grove burgerbrød

Fiskeburger:
800 g seifilet
2 vårløk, snittet
ca. 1 ts salt
1 egg
1 sjalottløk eller ½ løk, finhakket
1 ts sitronsaft
1 dl melk
1 ts hvitløkspepper
2 ss flytende margarin til steking

Coleslaw:
500 g kål
2 gulrøtter
1 eple
1 dl majones
1 dl creme fraiche
Ca. 2 ss sitronsaft
1 ss sukker
3 ss agurkmix

Søtpotet fries:
2 søtpoteter
½ ss pepper
½ ss salt
4 ss olje

Fremgangsmåte:

  1. Skjær fisken i omtrent like store terninger og kjør den kjapt sammen med salt i en foodprosessor med kniver (eller en kjøttkvern)
  2. Tilsett egg, vårløk, hvitløkspepper, gressløk, sjalottløk, melk og sitronsaft og kjør den raskt litt til. Dersom du benytter foodprosessor skal fisken kjøres så kort at den akkurat blir passe most, uten at den blir helt finmalt.
  3. Del fiskefarsen i 6 deler på 150 g hver, form de til burgere og stek de i smør på middels varme, ca. 3 minutter på hver side.

Coleslaw:

  1. Finsnitt kålen og riv gulrøttene.
  2. Skrell eplet og ta ut kjernen, riv dette også.
  3. Ha majones, crème fraiche, sitronsaft, sukker og agurkmix i en bolle og bland godt.
  4. Smak til med salt, pepper og sitronsaft, hell dressingen i kålmiksen og bland godt.

Fries:

  1. Skyll søtpotetene godt. Kutt potetene i båter eller som fries, og så vender du potetstrimlene i olje, salt og pepper.
  2. Legg potetstrimlene utover et bakebrett og stek i ovnen på 225 grader i ca. 25 minutter til strimlene er sprø, gylne og møre.