Fiskebollesuppe
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Fiskeboller i hvitsaus er en favoritt blant barn og unge, og kan lett lages til mange. Denne suppen er inspirert av klassikeren, og er i tillegg tilsatt eple, gulrot og sukkererter.
20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
300 g fiskeboller
1 stk sjalottløk
3 ss margarin, flytende
1 ts karri
2 ss hvetemel
5-6 dl vann/fiskebollekraft
2 stk gulrot
1 stk lite eple, grønt
1 dl matfløte
10 stk sukkererter
salt
Framgangsmåte
- Rens og finhakk sjalottløk.
- Surr løk i flytende margarin i en kasserolle. Tilsett karri og la surre i 2-3 minutter.
- Dryss over hvetemel og bland godt. Spe med vann/fiskebollekraft, og rør til du har en jevn suppe uten klumper.
- La suppen småkoke i noen minutter. Ønskes en helt jevn suppe, kan løken moses med stavmikser.
- Vask og skrell gulrot og skjær i små terninger.
- Vask og rens eple og skjær i små terninger.
- Ha gulrotterninger i suppen og la koke i 2-3 minutter.
- Ha i eplebiter og gi suppen et nytt oppkok.
- Ha i matfløte og fiskeboller, og la trekke til suppen er varm.
- Skjær sukkererter i tynne strimler, og dryss over suppen rett før servering.
- Smak til med salt og karri.
Serveres straks.
Tips: Denne suppen kan du variere med å bruke fiskefilet.