Skip to main content

FishDog

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Alle barn liker pølser, så hvorfor ikke lage FishDog? Det mener i alle fall 6. klasse på Nøkkeland skole, som har laget denne herlige oppskriften med knasende torsk og fersk rekesalat i pølsebrød.

20-40 min
Enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

Rekesalat:
1 dl majones
1 dl lettrømme
2 ss fersk dill, finhakket
1 ts sitronsaft
½  ts pepper
100 gram reker, ferske

Panert torsk:
300 g torskefilet
2 egg
150 g pankomel
2 ss rapsolje til steking

Pølsebrød (kan kjøpes ferdig, grove):
½ ts tørrgjær
1 ⅓ dl lettmelk
½  ss sukker
80 g hvetemel
40 g sammalt mel
40 g havremel
½  ts salt
50 g romtemperert meierismør

Topping og tilbehør:
Fersk dill
Salatblader
Knaskegrønnsaker

Fremgangsmåte

Rekesalat:

  1. Rør sammen majones, lettrømme og finhakket dill. Smak til dressingen med sitronsaft og pepper.
  2. Rens rekene og ha i en bolle. Rør inn dressingen og smak til med salt om nødvendig. Synes du det kan bli for mye dressing? Ikke tilsett all dressingen med en gang, men rør inn litt og litt til du synes du har passe mengde.

Panert torsk:

  1. Skjær torsken i fingertykke strimler. Dypp torsken først i sammenvispet egg og deretter i pankomel.
  2. Stek fisken i olje i middels varm stekepanne til den blir gylden.

Pølsebrød (kan sløyfes, kjøpes ferdig):

  1. Varm melk til lunken (ca. 37 °C) og rør ut gjær og sukker med melk i bakebollen på kjøkkenmaskinen. La blandingen stå i ca. 10 minutter. Da får du en gjærstarter.
  2. Start maskinen med eltekrok og tilsett hvetemel, sammalt hvete, havremel og salt gradvis til en smidig deig. La maskinen gå og elt i ca. 10 minutter.
  3. Del romtemperert smør i biter og tilsett gradvis mens maskinen går. Elt i 5 minutter eller til alt smøret er godt integrert. Dekk til bollen og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
  4. Ha deigen ut på et melet bord og del i 15 emner (80-90 g per emne). Form til avlange pølsebrød på ca. 15 cm. og legg over på stekebrett dekket med bakepapir. Dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.
  5. Sett ovnen på 220 °C og stek brødene i 10-12 minutter eller til gylne. Avkjøl på rist.

Tips: Lettpisk et egg og pensle brødene før steking. Du kan også drysse dem med sesamfrø for ekstra smak.

Legg fiskebitene i pølsebrød og ta rekesalat oppå. Topp med fersk dill og serveres med knaskegrønnsaker.