Skip to main content

Fish and chips

Fish and chips er lett å lage og smaker utrolig godt. I denne oppskriften lages retten i bålwok.

20 min
Veldig enkel

Ingredienser

For 10 porsjoner:
1 kg filet av torsk eller hyse
10 poteter
olje til steking

Panering
1,5 dl hvetemel
1 ts salt
½ ts pepper

Tilbehør
frisk salat

Fremgangsmåte:

  1. Har du fisket fisken selv, sløy og fileter fisken, vær nøye på at du får bort alle beina. Bruker du kjøpt filet, skjær bort eventuelle bein og del fileten i 3x5 cm store biter.
  2. Vask og rens potetene, skallet kan gjerne sitte på. Del potetene i tynne båter.
  3. Bland hvetemel, salt og pepper i en tynn plastpose. Ha fiskebitene i posen sammen med melet og bland forsiktig. 
  4. Varm litt olje i en bålwok. Pass på varmen, for oljen kan lett bli for varm.
  5. Stek potetene først i den varme oljen. Når potetene er gylne og gjennomstekte, snu dem slik at de blir stekt på begge sider. Ta potetbåtene ut av woken og legg dem på tørkepapir. 
  6. Stek fiskebitene i 2 minutter på hver side. Når de er ferdig stekt, legg dem på tørkepapir.

Server fisk og poteter sammen med en frisk salat.

Allergener: Fisk, Gluten (hvete).