Fish and chips

Fish and chips er lett å lage og smaker utrolig godt. I denne oppskriften lages retten i bålwok.

  • Har du fisket fisken selv, sløy og fileter fisken, vær nøye på at du får bort alle beina. Bruker du kjøpt filet, skjær bort eventuelle bein og del fileten i 3x5 cm store biter.
  • Vask og rens potetene, skallet kan gjerne sitte på. Del potetene i tynne båter.
  • Bland hvetemel, salt og pepper i en tynn plastpose. Ha fiskebitene i posen sammen med melet og bland forsiktig. 
  • Varm litt olje i en bålwok. Pass på varmen, for oljen kan lett bli for varm.
  • Stek potetene først i den varme oljen. Når potetene er gylne og gjennomstekte, snu dem slik at de blir stekt på begge sider. Ta potetbåtene ut av woken og legg dem på tørkepapir. 
  • Stek fiskebitene i 2 minutter på hver side. Når de er ferdig stekt, legg dem på tørkepapir.

Server fisk og poteter sammen med en frisk salat.

Ingredienser

  • x 10

For 10 porsjoner:
1 kg filet av torsk eller hyse
10 poteter
olje til steking

Panering
1,5 dl hvetemel
1 ts salt
½ ts pepper

Tilbehør
frisk salat