Fish and chips
Fish and chips er lett å lage og smaker utrolig godt. I denne oppskriften lages retten i bålwok.
20 min
Veldig enkel
Ingredienser
Porsjoner
For 10 porsjoner:
1 kg filet av torsk eller hyse
10 poteter
olje til steking
Panering
1,5 dl hvetemel
1 ts salt
½ ts pepper
Tilbehør
frisk salat
Fremgangsmåte:
- Har du fisket fisken selv, sløy og fileter fisken, vær nøye på at du får bort alle beina. Bruker du kjøpt filet, skjær bort eventuelle bein og del fileten i 3x5 cm store biter.
- Vask og rens potetene, skallet kan gjerne sitte på. Del potetene i tynne båter.
- Bland hvetemel, salt og pepper i en tynn plastpose. Ha fiskebitene i posen sammen med melet og bland forsiktig.
- Varm litt olje i en bålwok. Pass på varmen, for oljen kan lett bli for varm.
- Stek potetene først i den varme oljen. Når potetene er gylne og gjennomstekte, snu dem slik at de blir stekt på begge sider. Ta potetbåtene ut av woken og legg dem på tørkepapir.
- Stek fiskebitene i 2 minutter på hver side. Når de er ferdig stekt, legg dem på tørkepapir.
Server fisk og poteter sammen med en frisk salat.
Allergener: Fisk, Gluten (hvete).