Fargerik Lakse-Cous
Prøv Krapfoss skoles bidrag til Kokkesprell 2020 - en fargerik oppskrift på lakse-cous.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
600 g laksefilet
1/2 sitron
3 store røde paprika
1 stor løk
2 hvitløkfedd
1 squash
3 ss frisk koriander
2,5 dl couscous
Extra virgin olivenolje
1 ts flaksalt
1/4 ts kvernet pepper
1/2 ts malt koriander
1/2 ts malt spisskummen
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt paprika
Fremgangsmåte:
- Del to av paprikaene i to på langs. Fjern kjernehuset men la stilken sitte på. Sett dem på en bakeplate og stek de 15 min i ovnen på 180 grader.
- Finhakk løk og hvitløk. Fres løken og hvitløken i en panne med litt olivenolje til den blir blank (skal ikke bli brun).
- Kutt squash i små terninger. Ha squashen i stekepanna sammen med løken og stek i noen minutter.
- Kutt den siste paprikaen i små terninger - denne skal ikke stekes.
- Kok 2,5 dl couscous som anvist på pakken. Sett couscousen til side når den er ferdig. Ha couscousen over i en serveringsbolle og tilsett krydderne, og løkblandingen til couscousen. Bland så inn paprika og urter.
- Fyll halve paprika med couscous- og grønnsaksmiksen. Hell litt olivenolje over hver paprika. Resterende couscous serveres ved siden av.
- Sett ovnen på 180 °C. Skjær laks i serveringsstykker og legg i en ildfast form. Press over en 1/2 sitron og litt kvernet pepper. Bak laksen i ovnen i ca 15 min. Sett de fylte paprikaene i ovnen sammen med laksen
- Når fisken er ferdig serveres den sammen med den fylte paprikaen.