Fargerik fiskeform
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Denne fargerike fiskeformen med deilige rotgrønnsaker og kokte poteter vil garantert falle i smak hos både store og små.
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
300 g torskefilet
300 g laksefilet
1 stk gulrot
¼ stk kålrot
1 stk persillerot
¼ stk sellerirot
½ stk søtpotet
½ stk purre
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1 pose fiskesaus
Tilbehør
8 stk potet
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær fisken i terninger på 4 cm.
- Vask, rens og skrell alle rotgrønnsakene. Del dem i små terninger.
- Vask og rens purren og skjær den i tynne ringer.
- Kok opp vann i en kasserolle og ha i grønnsakene når vannet fosskoker. La grønnsakene være i vannet i 1 minutt. Ta grønnsakene ut av kasserollen og legg dem i en ildfast form.
- Ha olivenolje og sitronsaft over grønnsakene.
- Lag fiskesausen etter anvisning på pakken.
- Legg fisketerningene over grønnsakene og hell sausen over til slutt.
- Stek fiskeformen i stekeovnen i 12–15 minutter.
Server fiskeformen med kokte poteter.