Barnas fish and chips
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Her er hverdagsvarianten av den klassiske fish and chips. En enkel og god rett som passer for både store og små.
Foto: Studio Dreyer+Hensley
Ingredienser
600 g torskefilet eller torskeloin
1/2 ts salt
2 ss hvetemel
1 egg
1 ss flytende margarin
6-8 poteter
1,5 ss olivenolje
salt og pepper
Råkost:
4 gulrøtter
1 appelsin
Fremgangsmåte
1. Sett ovnen på 220 grader varmluft. Skrell potetene og del de i båter. Legg potetbåtene i en ildfast form og drypp over olivenolje og dryss over salt og pepper. Stek potetbåtene midt i ovnen i ca 25 min.
2. Skrell og riv gulrøttene på den grove delen av rivjernet. Kryst over saften av appelsin.
3. Tørk godt av torskefileten med et kjøkkenpapir og visp sammen egget med en gaffel i en bolle. Bland sammen salt og mel i en annen bolle. Dypp fisken først i egg deretter i melblandingen.
4. Ha margarinen i en varm stekepanne og stek torskefiletene i ca tre minutter på hver side. La fisken få en god og sprø stekeskorpe før den snus.
Server torsken sammen med sprøstekte potetbåter og råkost.