Eksotisk wok med reker
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Wok er spennende og den kan tilsettes det man liker best. Her har vi gitt woken et asiatisk preg med smaker som ingefær, sesamfrø og en deilig dressing.
20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
For 4 porsjoner (familie):
300 g rensede reker
2 stk gulrot
¼ stk rødkål
2 stk vårløk
1 ss ingefær, revet
1⁄3 stk agurk
4 porsjoner risnudler
2 ss sesamfrø
olje til steking
Dressing
4 ss soyasaus
2 ss sweet chilisaus
1 ss sesamolje
3 ss vann
½ lime
Framgangsmåte:
- Vask og skrell gulrot og skjær i meget tynne staver, eventuelt riv på det groveste på et rivjern.
- Vask, rens og skjær rødkål i meget tynne strimler.
- Vask og rens vårløk, del i tynne ringer.
- Skrell og riv ingefær.
- Del agurk i små terninger.
- Kok risnudler etter anvisning på pakken, klipp i mindre biter etter et raskt oppkok.
- Press saften av lime og bland sammen med de andre ingrediensene til dressingen.
- Wok grønnsakene raskt. Start med gulrot, tilsett rødkål og til slutt vårløk og ingefær.
- Tilsett kokte nudler og bland godt sammen med grønnsakene. Hell dressingen over.
- Ha i reker og agurk, bland alt lett sammen og dryss over sesamfrø.
Server woken straks, rykende varm.
Allergener: Skalldyr, sesam, gluten (hvete).
Tips: Rist gjerne sesamfrøene i en tørr stekepanne, da blir de mer smaksrike. 300 g rensede reker tilsvarer nesten et kilo reker med skall.