Eiksmarka skoles thaisuppe med torsk og ris
Gi torsken masse eksotisk smak med chili, hvitløk og red curry paste, slik som elevene ved Eiksmarka skole har gjort. Ekstra godt blir det når taisuppen serveres med guacamole, nanbrød og ris.
20 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
600 g torskefilet
1 rødløk
1 ss olje
½ rød chili
3 fedd hvitløk
1-2 ts red curry paste
1 ts ingefær
4 dl kokosmelk
2 dl fiskebuljong (vann + 1 terning)
1 gulrot
50 g sukkererter, kokt
6 cherrytomater
koriander
½ lime
Guacamole
1 avokado
1 dl rømme
½ lime
salt og pepper
Tilbehør
Grov ris
Nanbrød
Framgangsmåte
- Kutt opp løken og grønnsakene unntatt sukkerertene. Riv ingefær.
- Fres løken i olje til den er blank og tilsett chili og hvitløk. Legg til side.
- Ha i litt olje og tilsett curry pasten, la den frese i 30 sek. Tilsett ingefær, kokosmelk og buljongen. Eventuelt kan du tilsette litt rømme, for litt tykkelse og litt lime for litt syrlighet.
- Tilsett resten av grønnsakene og kok opp. La suppen putre på middels varme i 10 minutter.
- Når suppen er ferdig kokt, legges fisken forsiktig opp i kjelen og la den trekke i 5 minutter. Skjær sukkerertene i ringer, del tomatene, grovhakk koriander, og dryss det over retten før servering. Serveres med ris og nanbrød.
Guacamole
- Del avokadoen i to og ta ut steinen, ta av skallet. Legg avokadoen i en bolle. Bruk en stavmikser til avokadoen har blitt helt glatt.
- Mål opp 1 dl rømme og bland det oppi.
- Klem ut saften fra en halv lime og bland det med avokadoen og rømmen. Smak deg fram til hvor mye salt og pepper du skal ha oppi blandingen.
Ris og nanbrød
- Følg oppskriften på pakken.
Allergener: Fisk, melk, gluten (hvete). *Thai curry paste kan inneholde soya, sennep, gluten og kan ha spor av nøtter, peanøtter og sesam. *Buljong kan inneholde fisk, gluten (bygg), og kan ha spor av gluten, egg, fisk, soyaønner, melk, selleri.