Easy Peasy fisk
Denne oppskriften på fiskeform med potetmos er superenkel å lage!
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
Potetmos:
600 g poteter
1,5 ss margarin
2 dl lett melk
½ ts salt
½ ts pepper
Fisk:
4 dl lettmelk
1 ss margarin, flytende
2 ss hvetemel
4 vårløk
1 pk frossen fiskemiks (laks, torsk, sei i terninger)
1 ts sennep
½ bunt gressløk
1 dl mais
1 dl frosne erter
1 dl revet ost
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 200 C.
- Skrell potetene og del dem i fire. Ha de i en kjele og dekk de med vann. Kokes til de er møre, ca 10 min. Hell av vannet og tilsett margarin og melk. Bruk en stavmikser eller en potetstamper og mos potetene. Smak til med salt og pepper.
- Mens potetene koker lager du hvit saus: Smelt margarin i kjele, tilsett mel og finhakket vårløk. Tilsett melken og la det hele få et oppkok under omrøring. La det småkoke i 3 min.
- Ta kjelen av platen og tilsett fisk, sennep, finhakket gressløk, erter og mais.
- Hell fiskeblandingen i en smurt ildfast form og topp med potetmosen. Dryss tilslutt over revet ost og gratiner i ovnen i ca 20 min.
TIPS: Lag fire små former i stedet for en stor. Disse kan fryses og varmes opp i oven på et senere tidspunkt.