BareBraMat v/Karoline Marberg

Digg med lakseburger

Denne lakseburgeren smaker kjempegodt og er enkel å servere til mange - også så bra for både store og små. Varier gjerne med favorittgrønnsakene til de små håpefulle!

Slik gjør du

Legg de frosne lakseburgerne på bakepapirkledd stekebrett og stek dem ved 180°C, varmluft, i ca. 20 min.

Rist brødskivene i en brødrister eller på et brett i ovnen.

Del avokadoene i to, fjern steinene og løft ut fruktkjøttet med en skje. Mos dette med en gaffel eller en stapper. Press ut limesaft og drypp det over avokadoene og rør sammen til verdens beste guacamole.

Fordel guacamole utover 10 brødskiver. Agurk skjæres i skiver og legges på brødskivene med guacamole. Fortsett med litt salat, rødløk i tynne ringer og lakseburgere.

Fordel ketchup på de siste 10 brødskivene. Snu dem og legg oppå lakseburgerne. Del burgerne i to på skrå og stikk et halvt grillspyd av tre i hver. Sett en cherrytomat på toppen og server!

Tips
Er du uheldig og får harde avokado når du handler? Legg dem på et fat på kjøkkenbenken sammen med epler. Eplene slipper ut naturlig modningsgass, etylen, og det bidrar til at avokadoene modnes raskere. Eller du kan legge det hele i en papirpose og lukke igjen. Beregn ca. en dag på en noe umoden avokado til perfekt avokado.

Legg oppskriften i handlekurven på Barebramat.no

Ingredienser

  • x 10

5 stk frosne lakseburgere
10 skiver grovt brød
2.5 stk avokado
1 stk lime
1.5 dl tomatketchup
0.5 stk agurk
0.5 stk crispisalat
1 stk rødløk
10 stk cherrytomater