Skip to main content

Dampede blåskjell

Andreas Lindlahr

Hvis du ikke har prøvd å lage blåskjell på bål er det virkelig påtide. Vi tror de vil falle i smak hos både store og små.

Andreas Lindlahr

Ingredienser

For 10 porsjoner:
2–3 kg blåskjell
1 løk
3 fedd hvitløk
1–2 stk chili
3 ss olje
1 lime
4 dl eplejuice

Tilbehør
grovt brød
frisk salat

 

  1. Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.

  2. Vask, rens og finhakk løk, hvitløk og chili.

  3. Varm oljen i en kjele. surr løk, hvitløk og chili til løken er myk.

  4. Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 4 minutter.

  5. Når skjellene har åpnet seg, tilsetter du saften av limen og eplejuicen og gir det hele et oppkok.

Server blåskjellene med brød og salat.