Dampede blåskjell med hvitløk og chili
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Dampede blåskjell er godt, og med hvitløk og chili blir det enda bedre. I denne oppskriften er de dampet i eplejuice og lime, så her er det mange smaker.
20 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
1 kg blåskjell
2 stk sjalottløk
3 fedd hvitløk
1 kvist persille, frisk
1 stk chili, rød
2 ss olje
½ stk lime
2 dl eplejuice
Tilbehør
brød
Framgangsmåte
- Vask og rens sjalottløk, hvitløk, persille og chili.
- Finhakk sjalottløk, hvitløk og persille, og skjær chili i tynne skiver.
- Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
- Kast skjell som ikke lukker seg.
- Surr sjalottløk, hvitløk og chili i olje i en kasserolle til løken er myk, men ikke brun.
- Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 4 minutter.
- Når skjellene har åpnet seg, har du i hakket persille, saften av lime og eplejuice, og gir det hele et oppkok.
Server blåskjellene med brød ved siden av.
Allergener: Skalldyr, gluten (hvete, evt. andre konsorter).