Dampede blåskjell
Andreas Lindlahr
Hvis du ikke har prøvd å lage blåskjell på bål er det virkelig påtide. Vi tror de vil falle i smak hos både store og små.
Andreas Lindlahr
Ingredienser
Porsjoner
For 10 porsjoner:
2–3 kg blåskjell
1 løk
3 fedd hvitløk
1–2 stk chili
3 ss olje
1 lime
4 dl eplejuice
Tilbehør
grovt brød
frisk salat
-
Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
-
Vask, rens og finhakk løk, hvitløk og chili.
-
Varm oljen i en kjele. surr løk, hvitløk og chili til løken er myk.
-
Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe i 4 minutter.
-
Når skjellene har åpnet seg, tilsetter du saften av limen og eplejuicen og gir det hele et oppkok.