Foto: Studio Dreyer-Hensley

Crispy reker i hjertesalat

Hva med å prøve crispy reker i hjertesalat neste gang dere skal lage noe godt til middag? Panert med griljermel og sesamfrø blir rekene sprø og smakfulle.

Framgangsmåte

  • Start med å klargjøre paneringen.
  • Ha hvetemel i en tynn plastpose.
  • Ha eggene i en vid bolle og pisk godt med salt. Bland sesamfrø og griljermel og ha det på en tallerken.
  • Legg rekene først i posen med hvetemel.
  • Rist forsiktig på posen, slik at rekene blir dekket av hvetemel.
  • Dypp dem så raskt i egg og til slutt i griljermel- og sesamblandingen. Forsøk å få så lite egg som mulig over i griljermel- og sesamblandingen.
  • Legg de ferdig panerte rekene enkeltvis på fat og la tørke litt før de stekes.

Tilbehør

  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Vask og tørk salatbladene godt.

Salsa

  • Finhakk rødløk, tomat og chili og bland sammen. Ha i olje og en liten klype salt. La salsaen stå og trekke.
  • Del agurk i små terninger. Ha mais, sweet chilisaus og rømme i skåler.
  • Stek rekene raskt i olje ved høy temperatur. De skal få litt farge og bli sprø, men må ikke ligge for lenge i stekepannen. Legg de stekte rekene på et kjøkkenpapir slik at overflødig olje trekker av.

Serveres som tradisjonell taco med tilbehør i skåler. Fyll hjertesalat med ris, grønnsaker, salsa og reker, toppet med sweet chilisaus og rømme.

Tips: Retten kan også serveres i tortillawraps.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
300 g rensede reker
1 dl hvetemel
2 stk egg
¼ ts salt
2 dl griljermel
1 ss sesamfrø
olje til steking

Salsa
1 stk rødløk
2 stk tomat
1 stk chili
2 ts olivenolje
salt

Tilbehør
1 dl ris
2 stk hjertesalat
½ stk agurk
1 liten boks mais
1 dl sweet chilisaus
1 dl lettrømme