Skip to main content

Crispy reker i hjertesalat

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Hva med å prøve crispy reker i hjertesalat neste gang dere skal lage noe godt til middag? Panert med griljermel og sesamfrø blir rekene sprø og smakfulle.

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

300 g rensede reker
1 dl hvetemel
2 stk egg
¼ ts salt
2 dl griljermel
1 ss sesamfrø
olje til steking

Salsa
1 stk rødløk
2 stk tomat
1 stk chili
2 ts olivenolje
salt

Tilbehør
1 dl grov ris
2 stk hjertesalat
½ stk agurk
1 liten boks mais
1 dl sweet chilisaus
1 dl lettrømme

Framgangsmåte

  1. Start med å klargjøre paneringen.
  2. Ha hvetemel i en tynn plastpose.
  3. Ha eggene i en vid bolle og pisk godt med salt. Bland sesamfrø og griljermel og ha det på en tallerken.
  4. Legg rekene først i posen med hvetemel.
  5. Rist forsiktig på posen, slik at rekene blir dekket av hvetemel.
  6. Dypp dem så raskt i egg og til slutt i griljermel- og sesamblandingen. Forsøk å få så lite egg som mulig over i griljermel- og sesamblandingen.
  7. Legg de ferdig panerte rekene enkeltvis på fat og la tørke litt før de stekes.

Tilbehør

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Vask og tørk salatbladene godt.

Salsa

  1. Finhakk rødløk, tomat og chili og bland sammen. Ha i olje og en liten klype salt. La salsaen stå og trekke.
  2. Del agurk i små terninger. Ha mais, sweet chilisaus og rømme i skåler.
  3. Stek rekene raskt i olje ved høy temperatur. De skal få litt farge og bli sprø, men må ikke ligge for lenge i stekepannen. Legg de stekte rekene på et kjøkkenpapir slik at overflødig olje trekker av.

Serveres som tradisjonell taco med tilbehør i skåler. Fyll hjertesalat med ris, grønnsaker, salsa og reker, toppet med sweet chilisaus og rømme.

Allergener: Skalldyr, gluten (hvete), egg, sesam, melk. 

Tips: Retten kan også serveres i tortillawraps.