Crispy reker i hjertesalat
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Hva med å prøve crispy reker i hjertesalat neste gang dere skal lage noe godt til middag? Panert med griljermel og sesamfrø blir rekene sprø og smakfulle.
20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
300 g rensede reker
1 dl hvetemel
2 stk egg
¼ ts salt
2 dl griljermel
1 ss sesamfrø
olje til steking
Salsa
1 stk rødløk
2 stk tomat
1 stk chili
2 ts olivenolje
salt
Tilbehør
1 dl grov ris
2 stk hjertesalat
½ stk agurk
1 liten boks mais
1 dl sweet chilisaus
1 dl lettrømme
Framgangsmåte
- Start med å klargjøre paneringen.
- Ha hvetemel i en tynn plastpose.
- Ha eggene i en vid bolle og pisk godt med salt. Bland sesamfrø og griljermel og ha det på en tallerken.
- Legg rekene først i posen med hvetemel.
- Rist forsiktig på posen, slik at rekene blir dekket av hvetemel.
- Dypp dem så raskt i egg og til slutt i griljermel- og sesamblandingen. Forsøk å få så lite egg som mulig over i griljermel- og sesamblandingen.
- Legg de ferdig panerte rekene enkeltvis på fat og la tørke litt før de stekes.
Tilbehør
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Vask og tørk salatbladene godt.
Salsa
- Finhakk rødløk, tomat og chili og bland sammen. Ha i olje og en liten klype salt. La salsaen stå og trekke.
- Del agurk i små terninger. Ha mais, sweet chilisaus og rømme i skåler.
- Stek rekene raskt i olje ved høy temperatur. De skal få litt farge og bli sprø, men må ikke ligge for lenge i stekepannen. Legg de stekte rekene på et kjøkkenpapir slik at overflødig olje trekker av.
Serveres som tradisjonell taco med tilbehør i skåler. Fyll hjertesalat med ris, grønnsaker, salsa og reker, toppet med sweet chilisaus og rømme.
Allergener: Skalldyr, gluten (hvete), egg, sesam, melk.
Tips: Retten kan også serveres i tortillawraps.