Skip to main content

Club sandwich med sprø fisk og aïoli

Foto: Marianne Aronsen

Clubhouse sandwich er en klassisk amerikansk rett med sine røtter fra klubbscenen i New York på slutten av 1800-tallet. Prøv vår variant med sprø fisk og aïoli – en desidert favoritt blant små, sultne mager på tur.

 
20 min
Enkel

Foto: Marianne Aronsen

Ingredienser

10 stykker lettpannert fisk*
10 skiver grovt landbrød
Olje til steking
Aïoli
10 salatblader
3 tomater
1⁄2 agurk

*Velg en type med nøkkelhull

Aïoli:
1 egg
3 dl solsikkeolje
2 fedd hvitløk
1 ts sennep
2 ts hvitvinseddik
1⁄4 ts salt
1 ts basilikum pepper, sitronsaft

Utstyr:
Steketakke eller stekeplate

Varmekilde:
Grill eller bål

 

Fremgangsmåte:

  1. Legg en flat steketakke, stekeplate over grill/bål. Ha på litt olje.
  2. Stek fisken til den er sprø og gyllen.
  3. Pensle brødskivene med litt olje, rist disse lett på steketakken.
  4. Smør aïoli på brødskivene, legg på salatblader, fisk, tomat og agurk. Legg en ny skive over.
  5. Deles i to og serveres. Server gjerne i burgerpapir, da blir det lettere å spise.

AÏoli kan kjøpes ferdig eller lages selv i barnehagen før turen starter. Fisken kan kjøpes frossen og ferdig panert eller den kan paneres og gjøres klar for steking i barnehagen før turen.

Slik lager du aïoli:

  1. Ha egg og olje i en sylinderformet beholder (mugge eller dl-mål). Bland med stavmikser, dra mikseren sakte opp fra bunnen av beholderen.
  2. Ha i finhakket hvitløk, sennep, eddik, salt, basilikum, litt salt og sitronsaft. Smak til.

Anbefalte forberedelser:

  • Skjære opp brød
  • Vaske og dele opp salat og grønnsaker
  • Lage aÏoli

Allergener: Fisk, gluten (hvete), egg, sennep, svoveloksid eller sulfitter

TIPS:

Bruk to lag med tykk aluminiumsfolie over grillristen.