Club sandwich med sprø fisk og aïoli
Clubhouse sandwich er en klassisk amerikansk rett med sine røtter fra klubbscenen i New York på slutten av 1800-tallet. Prøv vår variant med sprø fisk og aïoli – en desidert favoritt blant små, sultne mager på tur.
Ingredienser
10 stykker lettpannert fisk*
10 skiver grovt landbrød
Olje til steking
Aïoli
10 salatblader
3 tomater
1⁄2 agurk
*Velg en type med nøkkelhull
Aïoli:
1 egg
3 dl solsikkeolje
2 fedd hvitløk
1 ts sennep
2 ts hvitvinseddik
1⁄4 ts salt
1 ts basilikum pepper, sitronsaft
Utstyr:
Steketakke eller stekeplate
Varmekilde:
Grill eller bål
Fremgangsmåte:
- Legg en flat steketakke, stekeplate over grill/bål. Ha på litt olje.
- Stek fisken til den er sprø og gyllen.
- Pensle brødskivene med litt olje, rist disse lett på steketakken.
- Smør aïoli på brødskivene, legg på salatblader, fisk, tomat og agurk. Legg en ny skive over.
- Deles i to og serveres. Server gjerne i burgerpapir, da blir det lettere å spise.
AÏoli kan kjøpes ferdig eller lages selv i barnehagen før turen starter. Fisken kan kjøpes frossen og ferdig panert eller den kan paneres og gjøres klar for steking i barnehagen før turen.
Slik lager du aïoli:
- Ha egg og olje i en sylinderformet beholder (mugge eller dl-mål). Bland med stavmikser, dra mikseren sakte opp fra bunnen av beholderen.
- Ha i finhakket hvitløk, sennep, eddik, salt, basilikum, litt salt og sitronsaft. Smak til.
Anbefalte forberedelser:
- Skjære opp brød
- Vaske og dele opp salat og grønnsaker
- Lage aÏoli
Allergener: Fisk, gluten (hvete), egg, sennep, svoveloksid eller sulfitter
TIPS:
Bruk to lag med tykk aluminiumsfolie over grillristen.