Butter fish
6. klasse på Høvåg skole har laget sin egen variant av den indiske retten butter chicken, hvor kyllingen er byttet ut med fisk. Resultatet er en nydelig rett som er rik på smak og proppet med fisk.
Ingredienser
500 g lyr- eller torskefilet
½ rødløk
1 fedd hvitløk
1 ts salt
½ ts pepper
2 ts malt gurkemeie
1 ts malt koriander
2 ts spisskumin
1 ss garam masala
3 ss smør
2 gulrøtter
1 boks hermetiske tomater
1 beger creme fraiche
Naan:
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
3 dl yoghurt
1-2 ss melk
Mangosalat:
1 moden mango
¼ salathode
10 små tomater
½ agurk
1 avokado
Dipp:
4 ss av naturell yoghurt/creme fresh
Valgfritt krydder, men bruk gjerne opp rester. Forslag: 1 hvitløksfedd, salt, pepper og paprikakrydder
Fremgangsmåte
Butter fish:
- Del fisken i store terninger.
- Bland fisk og creme fresh i en bolle. Lag krydderblandingen i en skål. Hell ¼ av krydderblandingen over fisken, bland godt og sett den til siden.
- Kutt opp rødløk og gulrot i små biter. Finhakk hvitløk. Stek dette sammen med resten av krydderblandingen på nokså høy varme i en kjele med smør. Rør om underveis.
- Tilsett en boks med hakkede tomater og la den putre litt.
- La dette småputre i 20 minutter, tilsett fiskebitene og la dem trekke i noen minutter. (Tilsett mer smør og krydder om ønskelig.)
Naan:
- Bland hvetemel, bakepulver, natron, salt, yoghurt og melk. Bland godt til alt er en fast deig. Kna deigen på bordet til den er fast og smidig.
- Lag deigen til en pølse og kutt den i seks biter. Bruk en kjevle til å kjevle ut tynne brød og legg de på et kjøkkenhåndkle når du er ferdig.
- Stek naanbrødene i tørr varm panne på begge sidene til de har fått en gyllen farge. For å holde nanbrødene varme kan du oppbevare dem i kjøkkenhåndkle, eller i aluminiumsfolie i stekeovn.
Mangosalat:
- Del opp agurk, tomat, salat, avocado og mango i små terninger. Bland de sammen i en bolle.
Dipp:
Bland naturell yoghurt/creme fresh og krydder. Velg selv hvilke krydder og urter du liker, og smak til underveis.
Serveres gjerne sammen med basmatiris, og toppes med fersk koriander.