Borgheim skoles laksesalat med nudler
Foto: Simen G. Fangel
Denne deilige laksesalaten er Borgheim skoles egen fiskefavoritt. Den gikk til topps blant ungdomsskolenes bidrag til Fiskesprells oppskriftskonkurranse.
20-40 min
Enkel
Foto: Simen G. Fangel
Ingredienser
Porsjoner
600 g laksefilet, uten skinn og bein
100 g risnudler
½ stk rød chili
1 stk purre
1 stk mango
1 stk avokado
¼ stk vannmelon
1 stk rødløk
1 pakke cherrytomat
1 pakke salat
½ stk lime
290 g kidneybønner, hermetiske
1 pakke fetaost
salt og pepper
olje
Nanbrød
1 dl melk
¼ pakke gjær
1 ss sukker
½ ts salt
1 ts bakepulver
2 ss olje
1,5 dl yoghurt, naturell
5 dl hvetemel
2 ts garam masala
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 275 °C.
- Skjær laksen i terninger på 3 cm, og dryss med litt salt og pepper.
- Kok risnudler som anvist på pakken.
- Fjern frøene fra chilien og finhakk den.
- Vask, rens og skjær purre i tynne ringer.
- Skjær mango, avokado, vannmelon, rødløk og cherrytomater i terninger.
- Vask og del opp salaten, og bland med mango, avokado, vannmelon, rødløk og tomater.
- Stek laksen i olje, når laksen er lyserosa er den ferdig. Ta laksen ut av stekepannen.
- Chili og purreløk surres i 1-2 minutter på middels varme.
- Legg laksen tilbake i stekepannene sammen med chili og purre, og press saften av lime over laksen.
- Bland sammen fisk, chili, purre, risnudler og salat.
- Dryss over kidneybønner og fetaost.
Nanbrød
- Varm opp melken til 37 °C.
- Bland gjær og sukker ut i melken.
- Tilsett salt, bakepulver, olje, yoghurt, hvetemel og garam masala i gjærblandingen.
- Elt deigen smidig og sett den til heving i ca. 30 minutter.
- Kjevl ut deigen. Størrelse og fasong bestemmer du selv.
- Stek nanbrød i stekeovnen i ca. 5 minutter.
Server med nystekte nanbrød.
Allergener: Fisk, melk, gluten (hvete). *garam masala kan inneholde sennepsfrø