Bøkling med potetsalat
Bøkling er varmrøkt sild, men du kan også bruke pepperrøkt laks eller makrell. Denne oppskriften med potetsalat er perfekt til sommersesongen.
20-40 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
400 g bøkling, pepperrøkt laks eller makrell
Potetsalat:
750 g potet
2 rødløk
1 bunt dill
¼ ts salt
2 dl matyoghurt
2 ss lett majones
2 ts pepperrot på tube
Fremgangsmåte:
- Vask og skrap potetene godt og legg de i en kjele sammen med en halv bunt dill og to stk rødløk skåret i skiver. Dryss på 1/4 ts salt og kok under lokk i ca. 20 min. Hell av vannet og løken og la potetene avkjøles.
- Skjær potetene i skiver. Skrell og finhakk den siste rødløken. Finhakk dillen.
- Rør sammen majones og yoghurt, tilsett pepperrot. Vend inn potetskiver, rødløk og dill. Ha alt i en serveringsskål og pynt med litt dill.
- Server potetsalaten til bøkling eller røkt makrell. Flatbrød hører også med.