Birria laks
Birria tacos er en meksikansk rett hvor lefsen tradisjonelt er fylt med langtidskokt kjøtt og deretter stekt i en herlig saus. Lunden skole har byttet ut kjøttet med laks, og resultatet er en genial rett med masse smak.
Ingredienser
Porsjoner
4 tortillalefser
500 g laksefilet
1 crispysalat
½ agurk
1 avokado
1 paprika
Birria-saus:
½ l fiskebuljong (vann + terning)
3 hvitløkfedd
1 liten gul løk
1 ss tomatpuré
1 ½ ss sriracha
½ ss tørket oregano
½ ss malt spisskummen
3 laurbærblader
3 hele kryddernellik
½ ss kanel
½ ts salt
½ ts pepper
Dressing:
2 dl crème fraîche
1 lime
Koriander
Salt
Pepper
Fremgangsmåte
- Skrell og hakk hvitløk og løk i mindre biter. Ha alle ingrediensene til birria-sausen i en kjele. La det småkoke på middels varme mens du gjør klar resten av retten.
- Bland sammen ingrediensene i dressingen. Smak til med ønsket mengde urter og krydder. Sett den kaldt i kjøleskapet.
- Skjær opp avokado, salat, agurk og paprika og bland dette til en salat. Legg i bolle.
- Stek laksen i en panne med litt olje. Riv den fra hverandre med en gaffel når den er gjennomstekt.
- Dypp tortillalefsene i birriasausen. Stek lefsene på middels varme i en stekepanne. Fyll halve lefsen med dressing og laks og brett den sammen. Stek på begge sider til lefsen har blitt litt crispy. Skjær barria tacoen i passende biter.
- Server med salat og resten av dressingen.