Berg skoles fisk i ris
Foto: Simen G. Fangel
Fisk i ris er en spennende oppskrift med laks, ris og masse deilige grønnsaker. Dette er Berg skoles bidrag til Kokkesprell 2017.
20 min
Enkel
Foto: Simen G. Fangel
Ingredienser
Porsjoner
500 g laksefilet
3 dl ris
½ stk brokkoli
3 stk gulrot
2 ss olje
2 dl erter, fryst
3 stk egg
0,5 dl soyasaus
½ ts pepper
1 ts hvitløkskrydder
Framgangsmåte
- Kok risen etter anvisning på pakken, la den kjøle seg mens du ordner det andre.
- Del laksen i små terninger, legg laksen i en bolle og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskap.
- Del brokkoli i små buketter og gulrøtter i små terninger.
- Stek brokkoli og gulrøtter til de er myke i litt olje. Ha i erter og ris, stek dette litt.
- Visp eggene lett sammen. Tilsett egg etter at risen er gyllen, og til slutt fisken. Hell over soyasaus og krydder.
- Ta lokk på stekepanna, ikke rør så mye, lokket må ligge der i 5-10 min.
Bland lett sammen og server.