Barnas fiskeburger
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Prøv denne deilige oppskriften på fiskeburger, den faller garantert i smak hos barna. Den kan krydres med ulike urter – prøv deg frem og finn din favoritt.
20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingredienser
Porsjoner
600 g lyr- eller hysefilet
1 ts salt
1 ss potetmel
1 – 1,5 dl ekstra lett melk
½ ts pepper
1 ss olje til steking
Rømmedressing
1-2 fedd hvitløk
1 ss persille, frisk
1,5 dl lettrømme
1 ss sitronsaft
salt og pepper
1 ts sukker
Tilbehør
6-8 grove pita- eller hamburgerbrød
½ stk isbergsalat
½ stk agurk
1 stk stor tomat
Framgangsmåte
- Sørg for at alle råvarene er iskalde.
- Fjern skinn og bein fra fiskefileten hvis nødvendig. Del i store biter.
- Kjør fisk og salt i foodprosessor i noen sekunder.
- Ha i potetmel og spe med melk.
- Dypp en skje i kaldt vann og bruk den til å forme fine fiskekaker.
- Stek fiskekakene i flytende margarin til de har fått en mørkebrun stekeskorpe. Stek først en liten prøvekake, for å smake om du synes fiskekakene har god smak. De kan krydres med ulike urter, gressløk og vårløk for variasjon i smaken.
Rømmedressing
- Finhakk hvitløk og persille og bland alle ingrediensene sammen. Smak til med salt, pepper og sukker.
- Varm pitabrød i stekeovnen. Del opp isbergsalat, agurk og tomat. Ha det i pitabrød sammen med en nystekt fiskekake og rømmedressing.
Serveres straks.
Allergener: Fisk, melk, gluten (hvete), *noen hamburgerbrød har sesamfrø.
Tips: Lag gjerne mini-fiskekaker og server dem i et kvart pitabrød. Perfekt for små barn.