Bakt søtpotet med laks og kokos
Karuss skoles bidrag til kokkesprell 2020 er en spennende oppskrift på bakt søtpotet med laks og kokos. Nam!
40-60 min
Enkel
Ingredienser
Porsjoner
100 g laksefilet
1 søtpotet
20 g spinat
1,5 ss kokosmelk
½ lime, saften av
zest av 1 lime
1 klype sjøsalt
1 klype cayennepepper
Olivenolje til pensling
2 ss kokosmasse
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 200 C. Du trenger et stort stekebrett.
- Skjær søtpotetene halvveis på langs, legg på bakeplaten skinnsiden ned og pensle den åpne siden med oljen. Stekes i 35-40 minutter (stekes til møre).
- Når potetene er i ovnen, trekker du fisken i litt vann, ca 10 min. Sil grundig fra vannet og vend inn finhakket spinat i den varme fisken. Tilsett kokosmelk, limesaft og zest og smak til. Bland sammen og sett til side.
- Ta søtpotetene ut av ovnen, la de bli avkjølte nok til å håndtere, og skrap deretter ut midten (ved hjelp av en stor skje og la noen få millimeter rundt skallet. Blant innmat fra søtpoteten i fiskerøren. Hell fiskerøren i den uthulte søtpoteten.
- Dryss over kokos, drypp over olje og stek i 8 minutter til.
- Serveres umiddelbart.