Asiatiske reker servert i hjertesalat
Prøv denne friske asiatiske varianten av reker severt i hjertesalat.
Ingredienser
2 dl kokosmasse
400 g ferske reker
1 spisemoden mango
2 vårløk
½ agurk
1 rød chili
½ potte frisk koriander
Dressing:
2 ss smaksnøytral olje (for eksempel rapsolje)
2 dl soyasaus
1 lime
1 hvitløkfedd
½ rød chili
½ ts salt
1 ss sukker
½ ts kvernet pepper
Frisk koriander
2 hjertesalat
Fremgangsmåte:
Rist kokos i tørr panne til den får en gyllen og fin farge. Hell kokosmassen på en tallerken og avkjøl.
Pill rekene og legg dem i en arbeidsbolle.
Skrell mango og skjær i tynne skiver som igjen blir finhakket. Finhakk vårløk, agurk, chili og koriander og bland med den finhakkede mangoen. Vend inn rekene.
Bland olje, soyasaus, presset hvitløk, sukker, salt, pepper og lime i en bolle.
Skyll og tørk blader av hjertesalat og legg dem på et fat. Vend oljedressingen i rekeblandingen.
Fordel rekesalaten i salatbladene og dryss over ristet kokosmasse/flak like før servering.