Skip to main content

Appelsinsei

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Alt du trenger er syv ingredienser, og du vil kunne lage denne herlige retten av saftig sei i en smakfull appelsinsaus.

 
20 min
Veldig enkel

Foto: Studio Dreyer+Hensley

Ingredienser

4 stk appelsiner, presset
600 g sei
½ ss rapsolje
2 fedd hvitløk
1 rødløk
2 revet gulrot
400 g potet

 

Fremgangsmåte:

  1. Del potetene i to, legg de i en ildast form, dryss på litt salt og stek de ved 220 grader i ca 30 min.
  2. Del og press appelsinene.
  3. Finkutt løk og hvitløk, og fres i olje i en kjele til den er myk og blank.
  4. Ha i appelsinjuice, og la koke på middels varme i tre minutter.
  5. Skjær fisken i store terninger. Riv gulrot og ha den i gryten sammen med fiskestykkene. La trekke i 7 minutter.

Serveres med ovnsbakte poteter.

Allergener: Fisk