Havets skattkiste
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Havets skattkiste

Dette er en oppskrift du enkelt kan lage både på grillen og i stekeovnen. Her kan store og små lage sine egne pakker, akkurat slik de vil ha dem.

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Fjern skinn og bein om nødvendig. Skjær fisken i ca. 2 cm store terninger.
  • Vask og rens løk, gulrot og brokkoli.
  • Skjær løk og gulrot i tynne skiver og del brokkoli i små buketter.
  • Pensle grillfolien med olje og brett opp kantene til en skål.
  • Legg et utvalg av grønnsaker på folien og ha soyasaus over.
  • Legg fisketerninger over grønnsakene.
  • Brett sammen folien og legg pakkene på et stekebrett.
  • Stek pakkene i stekeovnen i ca. 12 minutter.
  • Åpne pakkene og sjekk at fisken er ferdig.

Server skattkistene med det tilbehøret du ønsker.

Tips: Du kan også lage Havets skattkiste på grillen. Legg da pakkene på en varm grill i ca. 10 minutter til fisken er ferdig.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10
  • x 30

For 4 porsjoner (familie):
300 g laksefilet
300 g seifilet
1 stk løk
2 stk gulrot
½ stk brokkoli
2 ss olje
4 ss soyasaus
4 ark grillfolie

For 10 barneporsjoner:
300 g laksefilet
400 g seifilet
1 stk løk
3 stk gulrot
1 stk brokkoli
3 ss olje
4 ss soyasaus
10 ark grillfolie

For 30 barneporsjoner:
1,2 kg laksefilet
1,2 kg seifilet
3 stk løk
9 stk gulrot
3 stk brokkoli
1,5 dl olje
1,5 dl soyasaus
30 ark grillfolie