Skip to main content

Tistedal skoles tacofisk

Foto: Simen G. Fangel

Denne oppskriften på tacofisk er Tistedal skoles egen fiskefavoritt. Den gikk til topps blant barneskolenes bidrag til Fiskesprells oppskriftskonkurranse. Prøv den neste gang du skal ha fredagstaco!

20-40 min
Enkel
Foto: Simen G. Fangel

Ingredienser

500 g torskefilet, uten skinn og bein
1 ss olje
½ stk paprika, rød
1 stk gulrot
1 ts salt
½ ts kajennepepper
1 ss sitronsaft
3 dl matfløte
1 dl tacosaus
3 dl ost, revet
½ pose nachochips
1 ss persille, frisk

Tilbehør
salat

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Skjær fisken i 3 cm store terninger og legg dem i en ildfast form smurt med olje.
  3. Del paprika i to og ta ut frøene. Skjær paprika i små terninger.
  4. Vask og skrell gulrot, riv den på et rivjern.
  5. Bland sammen paprika, gulrot, salt, kajennepepper, sitronsaft, matfløte, tacosaus og halvparten av den revet osten i en skål.
  6. Hell blandingen over fisken i den ildfaste formen.
  7. Knus 10 nachochips og dryss over torsken.
  8. Dryss over resten av osten.
  9. Sett noen nachochips rundt kanten i formen.
  10. Stek i stekeovnen på nederste rille i ca. 25 minutter.

Pynt med persille og server med en frisk salat og resten av nachochipsen ved siden av.

Allergener: Fisk, melk *tacosaus kan inneholde soya og kan ha spor av melk, selleri, sennep og gluten.