Sverresborg skoles sashimi ala mathias
Foto: Patrick Sagen

Sverresborg skoles Sashimi ala Mathias

Sashimi med ponzusaus er utrolig godt. Elevene ved Sverresborg skole laget denne oppskriften som sitt bidrag til Kokkesprell 2017.

Framgangsmåte

  • Bland krydderne og dryss dette på yttersiden av laksefileten.
  • Ha oljen i en stekepanne og varm godt opp.
  • Stek laksefileten raskt i ca. ett minutt på en side.
  • Ta fisken ut av panna.

Ponzusaus

  • Bland soyasaus, saften av en halv lime og riseddik i en skål.
  • Finhakk chili, hvitløk og koriander. Ha i skålen.
  • Smak til med sukker.
  • Rør godt rundt, og sett sausen til side.

Eple- og feldsalat

  • Grovhakk salat og koriander.
  • Skjær eple i båter.
  • Bland i skål og hell olivenolje over.

Server straks.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner:
400 g laksefilet
1 ts pepper
1 ts cayennepepper
1 ts chilipulver
1 ss olje

Ponzusaus
0,5 dl soyasaus
0,5 dl limesaft
2 ss riseddik
1 stk chili, rød
3 fedd hvitløk
2 ss koriander, frisk
1,5 ss sukker

Eple- og feldsalat
½ pose feld- og babyleaf salatmix
¼ potte koriander, frisk
1 stk eple, grønt
2 ss olivenolje, kaldpresset