Sommersalat med laks

Salat er ypperlig som et måltid i seg selv. Denne nydelige sommersalat med laks er lett å lage og lett å like.

Start med dressingen, bland sammen rømme, sitronsaft og sukker. Rør godt. Tilsett finhakket gressløk. La dressingen trekke til servering.

Kok eggene i 7 min.

Krydre laksefiletene med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne og stek fisken i noen minutter på hver side, legg til side. 

Vask og grovhakk salaten, rens og del avokado i terninger. Del agurken i to på langs. Skrap ut frøene og skjær agurken i tynne skiver på skrå. Bland sammen i en bolle med krutonger, sitronsaft, parmesan i skiver, salt og pepper.

Legg salaten over på serveringsfat og topp med laks og egg.  

Server med dressing og sitronbåter

Tips: krutonger kan kjøpes ferdig, eller enkelt lages selv for å bruke opp gammelt brød. Del brød i terninger og stek i panne, gjerne sammen med et hvitløksfedd.

Tips: kan varieres med varmrøkt peppermakrell

Ingredienser

  • x 4

Ingredienser

400 g laksefilet, skinn og beinfri

½ ts salt

pepper

2 ss olje/flytende margarin

Salat:

4 egg

1 hjertesalat

2 avokado

1 agurk

½ sitron

100 g parmesan

Krutonger

Dressing 

3 dl kesam/lettrømme 

1 ss sukker

Gressløk