Foto: Studio Dreyer-Hensley

Skalldyrsuppe fra Sør-Frankrike

Tomater, appelsin og safran gir denne suppen en smak av Frankrike. Servert med rouille og godt brød er dette en suppe for hygge og gode venner.

Framgangsmåte

  • Skjær laks og torsk i terninger.
  • Rens og skjær tomat og fennikel i skiver.
  • Rens og finhakk hvitløk.
  • Vask appelsin godt, og riv skallet og press ut juice.
  • Surr tomat, fennikel, hvitløk, skall av appelsin og safran i litt olje.
  • Tilsett tomatpuré og skalldyrkraften.
  • Kok til grønnsakene er møre og kjør suppen glatt med en stavmikser.
  • Smak til med appelsinsaft.
  • Stek fisketerningene i olje og ha dem i suppen.

Rouille

  • Rens hvitløk og chili.
  • Riv hvitløk og finhakk chili.
  • Bland eggeplomme med sitronsaft og tilsett hvitløk og chili.
  • Pisk inn oljen dråpevis til blandingen tykner.

Server suppen med en skje rouille, og med brød ved siden av.

Tips: Du kan også lage rouille ved å bruke majones som basis og smak den til med hvitløk, chili og sitronsaft.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
250 g torskefilet, uten skinn og bein
250 g laksefilet, uten skinn og bein
2 stk tomat
1,5 stk fennikel, frisk
3 fedd hvitløk
2 stk appelsin
½ g safran
2 ss tomatpuré
8 dl skalldyrkraft
olje

Rouille
2 fedd hvitløk
½ stk chili, rød
2 stk eggeplomme
2 ss sitronsaft
1,5 dl olje

Tilbehør
brød, grovt