Sesamlaks med grønnsakspasta
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Sesamlaks med grønnsakspasta

Barn liker både laks og pasta, så hvorfor ikke teste ut denne deilige oppskriften på sesamlaks med grønnsakspasta?

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær laksen i terninger på 3 cm. Dryss sitronpepper og sesamfrø på lakseterningene.
  • Legg lakseterningene på et stekebrett med bakepapir.
  • Vask, rens og skrell gulrøttene. Bruk en rotskreller eller ostehøvel til å lage tynne, lange strimler av gulrøttene.
  • Vask og rens squashen. Del den i fire på langs. Bruk en rotskreller eller ostehøvel til å lage tynne, lange strimler av squashen.
  • Stek laksen høyt i stekeovnen i 8–10 minutter.

Ostesaus

  • Rens og finhakk hvitløken. Varm flytende margarin i en kasserolle, tilsett hvitløk og la det surre litt.
  • Ha i hvetemel, bland godt og spe med melk. Rør godt slik at du får en jevn saus uten klumper, og la sausen koke noen minutter.
  • Tilsett ost og varm opp sausen. Ostesausen må ikke koke etter at osten er tilsatt.
  • Smak til sausen med litt salt og pepper.
  • Kok pastaen etter anvisning på pakken, vanligvis 3–4 minutter. Når pastaen har ett minutt igjen av koketiden, tilsettes strimlet gulrot og squash.
  • Hell av kokevannet, ha i ostesausen og bland godt.
  • Legg pasta og grønnsakstagliatelle på fat og legg laksen over.

Server straks.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10
  • x 30

For 4 porsjoner (familie):
600 g laksefilet, uten skinn og bein
1 ts sitronpepper
4 ss sesamfrø
2 stk gulrot
½ stk squash, grønn
300 g tagliatelle

Ostesaus
2 fedd hvitløk
3 ss margarin, flytende
3 ss hvetemel
5 dl melk
1,5 dl ost, revet
salt og pepper

For 10 barneporsjoner:
700 g laksefilet, uten skinn og bein
1 ts sitronpepper
4 ss sesamfrø
4 stk gulrot
1 stk squash, grønn
400 g tagliatelle

Ostesaus
2 fedd hvitløk
3 ss margarin, flytende
4 ss hvetemel
6 dl melk
2 dl ost, revet
salt og pepper

For 30 barneporsjoner:
2 kg laksefilet, uten skinn og bein
3 ts sitronpepper
1,5 dl sesamfrø
10 stk gulrot
3 stk squash, grønn
1 kg tagliatelle

Ostesaus
6 fedd hvitløk
1,5 dl margarin, flytende
2 dl hvetemel
1,8 l melk
6 dl ost, revet
salt og pepper