Skip to main content

Seiburger med tomatsalsa og ris

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Her er seiburger servert med en hjemmelaget tomatsalsa og kokt ris.

20-40 min
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

500 g seifilet, uten skinn og bein
1,5 ts salt
1,5 dl lettmelk
1 ss potetmel
½ ts pepper
2 ss margarin, flytende

Tomatsalsa
1 stk løk
1 fedd hvitløk
1 stk chili, rød
1 kvist koriander, frisk
200 g hermetiske tomater, grovhakkede
2 ss olje
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ts sukker

Tilbehør
4 porsjoner byggrynsris eller fullkornsris

Framgangsmåte

  1. Del fiskefileten i biter og ha bitene i en foodprosessor.
  2. Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar bare noen sekunder.
  3. Tilsett iskald melk i en jevn strøm mens maskinen går.
  4. Ha i potetmel og pepper, og eventuelt annet krydder eller smakstilsetninger.
  5. Form en liten prøvekake, stek den og smak om den er passelig krydret.
  6. Form flate kaker og stek dem i flytende margarin, 2-3 minutter på hver side.

Tomatsalsa

  1. Vask, rens og finhakk løk og hvitløk, chili og koriander.
  2. Sil kraften av de hermetiske tomatene.
  3. Surr finhakket løk og hvitløk i olje på svak varme.
  4. Tilsett chili og tomat, og la det hele koke 3-4 minutter.
  5. Smak til med salt, pepper og sukker.
  6. Rør inn finhakket koriander.

Server nystekte seiburgere med tomatsalsa og ris ved siden av.

Tips: Denne oppskriften kan du variere med filet av sei, laks, sild eller makrell, ett eller to fiskeslag i blanding.

Allergener: Fisk, melk.