Foto: Studio Dreyer-Hensley

Omelett med ørret og purre

Omelett er populært blant barna og er i tillegg enkelt å lage. Prøv ut denne deilige varianten med ørret og purre.

Framgangsmåte

  • Fjern skinn og bein fra ørretfileten hvis nødvendig og del fisken i terninger.
  • Del purre i tynne ringer og vask godt.
  • Pisk egg lett sammen med melk og salt.
  • Ha flytende margarin i en stor stekepanne og varm opp til middels varme. Hell eggeblandingen i stekepannen.
  • Fordel ørret, purre og ost over. Legg på lokk, skru ned varmen og la omeletten stivne.

Dryss over grovmalt pepper og server med grovt brød, tomat og agurk.

Tips: Hvis du skal lage en ekstra stor porsjon, kan omeletten tilberedes i en ildfast form og stekes i stekeovnen ved 180°C i 10-15 minutter.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10
  • x 30

For 4 porsjoner (familie):
300 g ørretfilet
½ stk purre
6 stk egg
½ dl melk
1 ts salt
1 ss margarin, flytende
2 dl ost, revet

Tilbehør
brød, grovt
tomat
agurk

For 10 barneporsjoner:
400 g ørretfilet
½ stk purre
7 stk egg
1 dl melk
1 ts salt
1 ss margarin, flytende
2 dl ost, revet

For 30 barneporsjoner:
1,2 kg ørretfilet
1 ½ stk purre
20 stk egg
2 dl melk
2 ts salt
3 ss margarin, flytende
6 dl ost, revet