Foto: Studio Dreyer-Hensley

Laksewrap med mango, lime og chilisaus

Prøv denne spennende oppskriften på laksewrap. Med mango, lime og chilisaus blir den ekstra smakfull. 

Framgangsmåte

  • Fjern skinn og bein hvis nødvendig, og del laksefileten i 2–3 cm tykke strimler, ca. 70 gram. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.
  • Dryss over litt salt og pensle laksefileten med sweet chilisaus.
  • Stek ved 180 °C i 10–12 minutter til laksen er gjennomstekt.
  • Skrell mango og del den i tynne strimler. Skjær lime i båter.
  • Legg isbergsalat, ruccola og mango på tortillawraps. Legg på én laksebit. Topp med kesam og press over lime.

Brett sammen og server.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10
  • x 30

For 4 porsjoner (familie):
600 g laksefilet
½ ts salt
1 dl sweet chilisaus
½ stk mango
1 stk lime
½ stk isbergsalat
100 g ruccolasalat
8 stk tortillawraps, fullkorn
1 dl kesam

For 10 barneporsjoner:
700 g laksefilet
½ ts salt
1 dl sweet chilisaus
1 stk mango
1 stk lime
300 g isbergsalat, ferdigkuttet
100 g ruccolasalat
10 stk tortillawraps, fullkorn
2 dl kesam

For 30 barneporsjoner:
2 kg laksefilet
1,5 ts salt
3 dl sweet chilisaus
3 stk mango
3 stk lime
800 g isbergsalat, ferdigkuttet
300 g ruccolasalat
30 stk tortillawraps, fullkorn
6 dl kesam