Skip to main content

Lade skoles lakseburger med løkringer

Foto: Simen G. Fangel

Denne lakseburgeren ble stemt fram som Lade skoles favoritt til Fiskesprells oppskriftskonkurranse Kokkesprell. Prøv den neste gang du føler for noe godt!

20-40 min
Enkel
Foto: Simen G. Fangel

Ingredienser

450 g laksefilet, uten skinn og bein
½ ts salt
½ ts pepper
1,5 ss kapers
1 fedd hvitløk
1,5 ss gressløk, frisk
1,5 ss persille, frisk
olje

Burgerbrød
1,5 dl melk
2 ss olje
25 g gjær
½ ts salt
1 ts timian
1 dl hvetemel sammalt, fint
2,5 dl hvetemel
egg

Dressing
1,5 dl lettrømme
2 fedd hvitløk
1 ss persille, frisk
1 ss gressløk, frisk
salt og pepper

Løkringer
1 stk løk
170 g hvetemel
40 g potetmel
½ ts bakepulver
1 ts salt
2,5 dl vann
2,5 dl frityrolje

Tilbehør
salat
tomat

Framgangsmåte

Lag gjerne hvitløksdressingen først, la den stå å trekke fram til servering.

Burgerbrød

  1. Varm melk og olje til 37 °C .
  2. Rør ut gjær i melken.
  3. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  4. Bland sammen melk og de tørre ingrediensene.
  5. La deigen heve i ca. 25 minutter.
  6. Mens deigen hever, sett ovnen på 225 °C.
  7. Kna opp deigen, del den i fire og form flate boller med 7-8 cm i diameter.
  8. Etterhev burgerbødene i ca. 30 minutter.
  9. Pensles med egg før steking.
  10. Stekes i ovn i ca. 12 minutter.

Lakseburger

  1. Finhakk laksefileten og legg den i en bolle.
  2. Rør laks, salt og pepper kraftig sammen.
  3. Finhakk kapers, hvitløk, gressløk og persille. Blandes sammen med fisken.
  4. Dypp to skjeer i kaldt vann før du former fire burgerne av farsen.
  5. Varm oljen i en stekepanne og stek burgerne i en stekepanne til de blir gyldenbrune.

Hvitløksdressing

  1. Ha rømmen i en liten bolle.
  2. Finhakk hvitløken, gressløk og persille.
  3. Ha i hvitløken og resten av ingrediensene, bland sammen.
  4. Smak til med salt og pepper. Synes du dressingen er for tykk, ha i 1-2 ss med melk.

Løkringer

  1. Skrell og kutt løken i ½ cm tykke ringer.
  2. Legg løkringene i kaldt vann.
  3. Bland sammen hvetemel, potetmel, bakepulver, salt og vann.
  4. Vend løkringene i melrøra.
  5. Varm opp olje i en kasserolle.
  6. Legg løkringene forsiktig opp i den varme oljen og stek dem. Løkringene er ferdig når de har fått en fin gyllden farge. Legg dem på et kjøkkenpapir slik at oljen renner av.

Server straks.

Allergener: Fisk, melk, gluten (hvetemel), egg