Foto: Simen G. Fangel

Lade skoles indisk lakserett med ris og nanbrød

Elevene ved Lade skole laget denne retten som sitt bidrag til Kokkesprell 2017/18. Med indisk red curry paste og selvlaget nanbrød blir det en spennende rett med mye smak.

Framgangsmåte

  • Kutt laksen i passelige terninger og stek i panne på ganske høy varme, for en fin skorpe og kant. De trenger ikke være gjennomstekte, fordi de vil steke mer etter hvert. Ta de av pannen og legg på et fat.
  • Finhakk løk og hvitløk, og varm i panne til den er blank.
  • Kutt paprika og brokkoli i passe store biter og sett til sides.
  • Ta finhakket ingefær, chili og red curry paste i panna og bland sammen med løken. Varm til ganske varmt for å få ut smaken. Hell i boksen med crème fraîche og rør. Ha i vann, paprika og brokkolien, og la alt småkoke i 5 minutter.
  • 5-10 minutter før servering tar du oppi fisken, så den blir varm og gjennomkokt. Rett før servering, ha i hakket koriander.

Nanbrød

  • Varm melk og naturell yoghurt i en kasserolle til 37 grader. Bland med gjær i en bolle.
  • Hell i alle de tørre ingrediensene (ikke alt melet), og kna sammen til en myk deig. La den heve i minst 1,5 time.
  • Varm en jernpanne til veldig varm. Del deigen i 5-8 emner, etter ønske av størrelse. Ha litt mel på benken og kjevle emnene til ganske tynne. Stek hovedsakelig på en side, eventuelt snu, hvis det trengs.
  • Når brødet har blitt godt stekt, tar du det ut av panna og legger den på en rist eller kjøkkenhåndkle. Pensle litt smeltet smør på en side, og legg på tynne skiver av hvitløk for ekstra smak og pynt.

Når alle elementene er ferdig, tar du ris i en skål. Så tar du laksen, sausen og grønnsakene og legger oppå. Riv en bit av nanbrødet å spis til. Voila!

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
600 g laksefilet
½ løk
1 fedd hvitløk
1 paprika
½ brokkoli
2-3 cm ingefær
1 chili
1 ss indisk red curry paste
1 pk crème fraîche
2 dl vann
¼ potte koriander


Nanbrød
1 dl melk
1 dl yoghurt naturell
½ pk gjær
1 ts salt
1 ½ ts sukker
½ ts bakepulver
200-300 g hvetemel
smør til pensling
1-2 hvitløksfedd til topping


Tilbehør
Ris