Foto: Marius Fiskum

Høybråten skoles piroger med røykt laks

Elevene ved Høybråten skole har laget piroger med røykt laks, cottage cheese, rømme og dill. Oppskriften passer godt til både lunsj og til kveldskosen.

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Varm melken til den er lunken og løs opp gjær i melken.
  • Ha i olje, salt og sammalt mel, og rør godt. Ha i hvetemel og elt til du har en smidig deig.
  • La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Skjær laksen i små terninger og bland med cottage cheese, lettrømme og hakket dill.
  • Smak til med pepper.
  • Del deigen i 8 deler og kjevle ut til små, flate runde emner.
  • Legg fyll på en halvdel av hvert emne, men ikke helt ut til kanten. Ha litt vann rundt kanten og brett over den andre halvdelen. Press ned kanten med en gaffel.
  • La pirogene etterheve i 20 minutter og stek dem i stekeovnen i 10-15 minutter. Pensle dem med vann når de kommer ut av ovnen.

Server med en frisk salat.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
150 g røkt laks
150 g cottage cheese
0,5 dl lettrømme
2 ss dill, frisk
pepper

Pirogdeig
3 dl melk
½ pakke gjær, fersk
1 ss olje
½ ts salt
2 dl hvetemel sammalt, grovt
5,5 dl hvetemel

Tilbehør
salat