Foto: Simen G. Fangel

Hosle skoles fiskedias

Med en kombinasjon av sprøstekte torskebiter og deilige dipper, servert i tacolefser kom denne retten helt til finalen i Kokkesprell 2018. Prøv den neste gang dere skal lage noe godt.

Framgangsmåte

  • Del opp fisken i små terninger på ca. 3x3 cm.
  • Knus cornflakesen. Så skal du ta tre egg i en skål, og vispe de til en gul røre. Ha mel i en annen skål. Hell den knuste cornflakesen i en tredje skål.
  • Ta fisken og dypp den i egg, så mel, så tilbake i egg, og så i den knuste cornflakesen. Legg den panerte fisken på en asjett før steking.
  • Deretter steker du fisken i olje på middels til høy varme, til det er brunlig farge på cornflakesen. Dryss over litt salt.
  • Når du har stekt fisken, legg fisken på kjøkkenpapir slik at fettet renner av.

Salat

  • Gjør salaten klar ved først å skylle og så kutte den opp i ønsket størrelse.

Guacamole

  • Først deler du avokadoen i to, på langs rundt steinen. Ta ut steinen.
  • Bruk en spiseskje til å ta ut innmaten. Legg innmaten i en bolle. Mos avokadoen med en gaffel. Til slutt tar du og blander inn guacamole spicemix, tacosaus og lettrømme.

Dipp

  • Først tar du 2/3 av en rømmeboks i en skål. Finhakk hvitløken og putt den oppi rømmen.
  • Tilsett paprikakrydder, chipotle. Hvis du synes at den trenger litt syrlighet kan du tilsette litt limesaft.

Legg salat og litt mais på en lefse, legg på et par tre fiskebiter. Ønsker du å varme lefsene, legg en annen lefse over og stek i stekepanne. Del opp og server med chips og tre sauser.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
600 g torskefilet
120 g cornflakes
3 egg
50 g hvetemel
2 ss olje
salt

 

Guacamole
2 avokado
1 pk guacamole spice mix
1 ss tacosaus
1 ss lettrømme


Rømmedipp
1 beger lettrømme
1 hvitløkfedd
1 ss paprikakrydder
½ ts chipotle
¼ lime


Tilbehør
1 isbergsalat
1 boks mais
1 pk tacolefser
1 pk nachoschips
1 gl tacosaus