Skip to main content

Hinna skoles rekepizza

Foto: Simen G. Fangel

Denne pizzaen med reker var et av Hinna skoles bidrag til Fiskesprells oppskriftskonkurranse. En ny vri på helgekosen, eller kanskje en ny variant i matboksen?

20 min
Enkel
Foto: Simen G. Fangel

Ingredienser

200 g reker, uten skall
100 g mozzarella, fersk
½ pakke ruccolasalat

Pizzadeig
250 g hvetemel
½ pakke gjær
½ ts salt
1,5 dl vann

Pizzasaus
1 dl crème fraîche
1 fedd hvitløk
1 ss oregano
½ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør
salat

Framgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 220 °C.
  2. Ha Creme Fraîche, finkuttet hvitløk, oregano, salt og pepper i en skål.
  3. Bland godt sammen.
  4. La sausen trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter før bruk.

Pizzadeig

  1. Bland hvetemel, gjær og salt.
  2. Tilsett lunkent vann og elt deigen til den blir jevn og smidig.
  3. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
  4. Ta deigen ut på et melet bord og kjevl deigen tynn.
  5. Fordel sausen over pizzabunnen og ha på mozzarellaost.
  6. Stek pizzaen midt i ovnen, i ca 10-15 minutter.
  7. Ta ut pizzaen og ha over reker og ruccola til slutt.

Server med salat ved siden av.

Allergener: Skalldyr, melk, gluten (hvete). 

Tips: Bruk gjerne pizzastein om du ønsker ekstra sprø bunn.