Foto: Simen G. Fangel

Hinna skoles rekepizza

Denne pizzaen med reker var et av Hinna skoles bidrag til Fiskesprells oppskriftskonkurranse. En ny vri på helgekosen, eller kanskje en ny variant i matboksen?

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 220 °C.
  • Ha Creme Fraîche, finkuttet hvitløk, oregano, salt og pepper i en skål.
  • Bland godt sammen.
  • La sausen trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter før bruk.

Pizzadeig

  • Bland hvetemel, gjær og salt.
  • Tilsett lunkent vann og elt deigen til den blir jevn og smidig.
  • Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
  • Ta deigen ut på et melet bord og kjevl deigen tynn.
  • Fordel sausen over pizzabunnen og ha på mozzarellaost.
  • Stek pizzaen midt i ovnen, i ca 10-15 minutter.
  • Ta ut pizzaen og ha over reker og ruccola til slutt.

Server med salat ved siden av.

Tips: Bruk gjerne pizzastein om du ønsker ekstra sprø bunn.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
200 g reker, uten skall
100 g mozzarella, fersk
½ pakke ruccolasalat

Pizzadeig
250 g hvetemel
½ pakke gjær
½ ts salt
1,5 dl vann

Pizzasaus
1 dl crème fraîche
1 fedd hvitløk
1 ss oregano
½ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør
salat