Skip to main content

Henningsvær skoles friterte fiskeruller

Foto: Marius Fiskum

Gi torsken en asiatisk vri slik som Henningsvær skole har gjort med denne retten. Den er krydret med chili og ingefær, og servert i vårruller.

20 min
Enkel
Foto: Marius Fiskum

Ingredienser

500 g torskefilet, uten skinn og bein
½ ts salt
½ ts sitronpepper
1 stk chili, rød
4 cm ingefær, frisk
1 stk purre
3 stk gulrot
16 ark rispapir
1 stk egg
5 dl maisolje

Tilbehør
salat
ris
sweet chilisaus

Framgangsmåte

  1. Skjær torsken i terninger og dryss med salt og sitronpepper.
  2. Rens og finhakk chili og ingefær.
  3. Vask og rens purre og gulrot, og skjær purre i tynne skiver og gulrot i tynne strimler.
  4. Bland fisken, chili, ingefær, chili og gulrot.
  5. Ha fyll i midten av et rispapir, brett inn de motgående hjørnene og rull vårrullen sammen.
  6. Lim sammen kanten av vårrullen med pisket egg.
  7. Varm maisoljen i en tykkbunnet kasserolle, og friter fiskerullene til de har fått en gylden farge og er blitt sprø. Vær forsiktig med den varme oljen.
  8. Legg fiskerullene på et fat med tørkepapir etter steking for å ta vekk overflødig olje.

Server fiskerullene med salat, ris og sweet chilisaus eller soyasaus.