Foto: Marius Fiskum

Henningsvær skoles friterte fiskeruller

Gi torsken en asiatisk vri slik som Henningsvær skole har gjort med denne retten. Den er krydret med chili og ingefær, og servert i vårruller.

Framgangsmåte

  • Skjær torsken i terninger og dryss med salt og sitronpepper.
  • Rens og finhakk chili og ingefær.
  • Vask og rens purre og gulrot, og skjær purre i tynne skiver og gulrot i tynne strimler.
  • Bland fisken, chili, ingefær, chili og gulrot.
  • Ha fyll i midten av et rispapir, brett inn de motgående hjørnene og rull vårrullen sammen.
  • Lim sammen kanten av vårrullen med pisket egg.
  • Varm maisoljen i en tykkbunnet kasserolle, og friter fiskerullene til de har fått en gylden farge og er blitt sprø. Vær forsiktig med den varme oljen.
  • Legg fiskerullene på et fat med tørkepapir etter steking for å ta vekk overflødig olje.

Server fiskerullene med salat, ris og sweet chilisaus eller soyasaus.

Ingredienser

  • x 4

For 4 porsjoner (familie):
500 g torskefilet, uten skinn og bein
½ ts salt
½ ts sitronpepper
1 stk chili, rød
4 cm ingefær, frisk
1 stk purre
3 stk gulrot
16 ark rispapir
1 stk egg
5 dl maisolje

Tilbehør
salat
ris
sweet chilisaus