Skip to main content

Greverud skoles laks med bacon og chips

Foto: Simen G. Fangel

Elevene ved Greverud skole bidro med denne oppskriften til Kokkesprell. Den viser stor originalitet i sammensetning av smaker og tilbehør. Prøv den - og du får en ny opplevelse av sjømat!

Foto: Simen G. Fangel

Ingredienser

For 4 porsjoner (familie):
500 g laksefilet, uten skinn og bein
8 skiver bacon
pepper
olje

Potetchips
6 stk potet
7 dl frityrolje
1 stk maiskolbe
smør
salt og pepper

Tilbehør
lettrømme
salat

Framgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 °C.
  • Del maiskolben på langs, deretter på tvers slik at det blir fire deler.
  • Legg maiskolbene på bakepapir på stekebrett.
  • Ha smørklatter på maiskolbene og dryss på litt salt og pepper.
  • Stekes ca. 15 minutter eller til de er myke.

Potetchips

  • Vask, skrell og kutt potetene i løvtynne skiver. Legg potetskivene i kaldt vann.
  • Tørk potetskivene godt med kjøkkenpapir, før du har dem oppi den varme oljen.
  • Legg potetskivene i oljen, litt om gangen.
  • Potetskivene skal være sprø og gylne, legg på kjøkkenpapir for avrenning.

Laks med bacon

  • Skjær laksen i serveringsstykker.
  • Snurr to baconskiver rundt hver laksestykke.
  • Dryss på pepper etter smak.
  • Varm oljen i en stekepanne.
  • Stek laksen til den er gjennomstekt.

Server straks.

Allergener: Fisk, melk.