Foto: Bent Raanes Sørensen

Fiskegryte med høstens grønnsaker

Lag en enkel og smakfull fiskegryte med høstens beste grønnsaker og en god råvare fra havet. Torskefilet og annen hvitfisk passer godt i en slik gryte.

Framgangsmåte

  • Fjern skinn og bein om nødvendig, og skjær torskefileten i terninger.
  • Skjær vårløk, gulrot, kålrot og potet i terninger.
  • Ha vann i en kasserolle sammen med grønnsakene og kok i ca. 10 minutter.
  • Lag en jevning av hvetemel og melk, rør det inn i gryten og kok opp.
  • Smak til med salt og pepper og eventuelt litt pulver av fiskebuljong.
  • Ha fisken i gryten og la den trekke til den er kokt.
  • Rør crème fraîche forsiktig inn i gryten.

Server gryten med flatbrød ved siden av.

Tips: Torskefilet kan gjerne byttes med seifilet eller hysefilet.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10
  • x 30

For 4 porsjoner (familie):
500 g torskefilet
1 stk vårløk
2 stk gulrot
2 skiver kålrot
4 stk potet
2 dl vann
1 ss hvetemel
2 dl melk
½ terning fiskebuljong
1 ts salt
½ ts pepper
3 ss crème fraîche, lett

Tilbehør
flatbrød

For 10 barneporsjoner:
600 g torskefilet
1 stk vårløk
3 stk gulrot
¼ kålrot
5 stk potet
2 dl vann
1 ss hvetemel
3 dl melk
½ terning fiskebuljong
1 ts salt
½ ts pepper
4 ss crème fraîche, lett

Tilbehør
flatbrød

For 30 barneporsjoner:
1,8 kg torskefilet
3 stk vårløk
8 stk gulrot
1 stk kålrot
15 stk potet
6 dl vann
3 ss hvetemel
9 dl melk
1 ½ terning fiskebuljong
2 ts salt
1/3 ts pepper
2 dl crème fraîche, lett

Tilbehør
flatbrød