Skip to main content

Fiskebollesuppe

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Fiskeboller i hvitsaus er en favoritt blant barn og unge, og kan lett lages til mange. Denne suppen er inspirert av klassikeren, og er i tillegg tilsatt eple, gulrot og sukkererter.

20-40 min
Enkel
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

300 g fiskeboller
1 stk sjalottløk
3 ss margarin, flytende
1 ts karri
2 ss hvetemel
5-6 dl vann/fiskebollekraft
2 stk gulrot
1 stk lite eple, grønt
1 dl matfløte
10 stk sukkererter
salt

Framgangsmåte

  1. Rens og finhakk sjalottløk.
  2. Surr løk i flytende margarin i en kasserolle. Tilsett karri og la surre i 2-3 minutter.
  3. Dryss over hvetemel og bland godt. Spe med vann/fiskebollekraft, og rør til du har en jevn suppe uten klumper.
  4. La suppen småkoke i noen minutter. Ønskes en helt jevn suppe, kan løken moses med stavmikser.
  5. Vask og skrell gulrot og skjær i små terninger.
  6. Vask og rens eple og skjær i små terninger.
  7. Ha gulrotterninger i suppen og la koke i 2-3 minutter.
  8. Ha i eplebiter og gi suppen et nytt oppkok.
  9. Ha i matfløte og fiskeboller, og la trekke til suppen er varm.
  10. Skjær sukkererter i tynne strimler, og dryss over suppen rett før servering.
  11. Smak til med salt og karri.

Serveres straks.

Tips: Denne suppen kan du variere med å bruke fiskefilet.