Fiskeboller i karrisaus
Foto: Synøve Dreyer

Fiskeboller i karrisaus

Fiskeboller er en norsk tradisjonsrett som har vært vanlig hverdagsmat gjennom flere generasjoner. Denne retten er rask å lage, god å spise og gir energi i en travel hverdag.

Framgangsmåte

  • Ha flytende margarin i en kasserolle.
  • Rør inn karri og hvetemelet.
  • Tilsett kraft fra fiskebollene og melk, litt om gangen og kok opp til det blir en jevn og glatt saus.
  • La sausen koke 1-2 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Ha i fiskebollene og la dem bli varme i sausen, ca. 5 minutter.

Server fiskeboller med kokt potet og gulrot.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10
  • x 30

For 4 porsjoner (familie):
500 g fiskeboller

Karrisaus
2 ss margarin, flytende
2 ts karri
3 ss hvetemel
1 dl fiskebollekraft
4 dl lettmelk
salt og pepper

Tilbehør
potet
gulrot

For 10 barneporsjoner:
600 g fiskeboller

Karrisaus
2 ss margarin, flytende
2 ts karri
3 ss hvetemel
1 dl fiskebollekraft
4 dl lettmelk
salt og pepper

Tilbehør
potet
gulrot

For 30 barneporsjoner:
1,8 kg fiskeboller

Karrisaus
1 dl margarin, flytende
2 ss karri
1 dl hvetemel
3 dl fiskebollekraft
1,2 l lettmelk
salt og pepper

Tilbehør
potet
gulrot