Fargerik fiskeform
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Fargerik fiskeform

Denne fargerike fiskeformen med deilige rotgrønnsaker og kokte poteter vil garantert falle i smak hos både store og små. 

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær fisken i terninger på 4 cm.
  • Vask, rens og skrell alle rotgrønnsakene. Del dem i små terninger.
  • Vask og rens purren og skjær den i tynne ringer.
  • Kok opp vann i en kasserolle og ha i grønnsakene når vannet fosskoker. La grønnsakene være i vannet i 1 minutt. Ta grønnsakene ut av kasserollen og legg dem i en ildfast form.
  • Ha olivenolje og sitronsaft over grønnsakene.
  • Lag fiskesausen etter anvisning på pakken.
  • Legg fisketerningene over grønnsakene og hell sausen over til slutt.
  • Stek fiskeformen i stekeovnen i 12–15 minutter.

Server fiskeformen med kokte poteter.

Ingredienser

Velg størrelse
  • x 4
  • x 10
  • x 30

For 4 porsjoner (familie):
300 g torskefilet
300 g laksefilet
1 stk gulrot
¼ stk kålrot
1 stk persillerot
¼ stk sellerirot
½ stk søtpotet
½ stk purre
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1 pose fiskesaus

Tilbehør
8 stk potet

For 10 barneporsjoner:
400 g torskefilet
400 g laksefilet
2 stk gulrot
¼ stk kålrot
1 stk persillerot
¼ stk sellerirot
1 stk søtpotet
1 stk purre
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1 pose fiskesaus

Tilbehør
10 stk potet

For 30 barneporsjoner:
1,2 kg torskefilet
1,2 kg laksefilet
6 stk gulrot
1 stk kålrot
2 stk persillerot
1 stk sellerirot
2 stk søtpotet
3 stk purre
6 ss olivenolje
6 ss sitronsaft
3 pose fiskesaus

Tilbehør
30 stk potet